test

ALFA ALUMINIUM GROUP

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Έχοντας καταγράψει για πάνω από 30χρόνια μια πετυχημένη και αναγνωρισμένη πορεία στο πέρασμα του χρόνου, η εταιρεία μας έχει πλέον καθιερωθεί ως δημιουργός πρωτοποριακών προϊόντων αλουμινίου αρίστης ποιότητας. Ο τεχνολογικός μας εξοπλισμός σε συνδιασμό με τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, τους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους μας αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό μας, καθιστούν τα προϊόντα μας αποδεδειγμένα από τα κορυφαία στην αγορά και την εξυπηρέτηση προς τους πελάτες μας όσο το δυνατόν αμεσότερη και φιλικότερη.
Προϊόντα πιστοποιημένα από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους Οργανισμούς Πιστοποίησης Ποιότητας κατά ΕΝ ISO 9001 : 2015. Ακολουθώντας πιστά και αφοσιωμένα τον στόχο της, που δεν είναι παρά η συνεχής ικανοποίηση και κάλυψη των αναγκών των πελατών της, η εταιρεία μας συνεχίζει καθημερινά να επενδύει στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων προϊόντων.

Εξοπλισμός

Τα προϊόντα ALFA σχεδιάζονται, εξελίσσονται, παράγονται και διατίθενται στην αγορά εσωτερικού και εξωτερικού αποκλειστικά μέσω του δικτύου διανομής των PANEL PRESS, ΑLFA PRESS & ALFA ENERGY, εταιρειών του ομίλου ALFA LITINAS, με έδρα τον Αυλώνα Αττικής σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 25.500 m 2 σε μια έκταση οικοπέδων 52.000 m 2 . Οι συνεχόμενες επενδύσεις σε συστήματα αυτοματοποίησης της παραγωγής και η καθετοποίηση είναι οι τομείς που εστιάσαμε από την πρώτη στιγμή, θέτοντας έτσι ακόμα πιο γερά θεμέλια για την
πορεία μας στο μέλλον και την εξάπλωση του δικτύου μας σε όλο τον κόσμο. Ο βιομηχανικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας που απαρτίζει την πλήρως καθετοποιημένη μονάδα μας αποτελείται από μια υπερσύγχρονη γραμμή διελάσεως αλουμινίου, μονάδα βαφής αλουμινίου σε χρώματα φυσικών αποχρώσεων ξύλου, τρείς (3) γραμμές ηλεκτροστατικής βαφής, κέντρα κατεργασίας CNC για οποιαδήποτε κατασκευαστική εφαρμογή, αυτόματα πριόνια CNC για τις κοπές των προφίλ και την παραγωγή των εξαρτημάτων, CNC κουρμπαδόροι για απόλυτα ελεγχόμενη ποιότητα στα τοξωτά κουφώματα καθώς και ολοκληρωμένη γραμμή χυτηρίου και μηχανουργείο κατασκευής των καλουπιών μας. Ο τεχνολογικός μας εξοπλισμός σε συνδυασμό με τις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, τους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους μας αλλά και το εξειδικευμένο και πρόθυμο προσωπικό μας, καθιστούν τα προϊόντα μας αποδεδειγμένα από τα κορυφαία στην αγορά και την εξυπηρέτηση προς τους πελάτες μας όσο το δυνατόν αμεσότερη και φιλικότερη. Σκοπός των ανθρώπων που στελεχώνουν τις εταιρείες μας είναι η συνεχής ανάπτυξη και πρόοδος των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το πελατολόγιο μας καθώς και η δημιουργία ποιοτικών προϊόντων, πάντα μέσω της τεχνολογικής ανάπτυξης και των συστημάτων διαχείρισης ποιότητας που
εφαρμόζουμε, σε μία συνεχώς εμπλουτιζόμενη και εξελισσόμενη γκάμα προϊόντων.

presa2
presa3
presa4
presa5
presa6

Σημαντικές ημερομηνίες ALFA

Η PANEL PRESS ιδρύθηκε το 1996 δίνοντας νέα πνοή στον χώρο του αλουμινίου με τους υψηλούς στόχους που θέτει από εκείνη την χρονιά κιόλας.
1996: Μπαίνει δυναμικά στην αγορά με την παραγωγή μεγάλης σειράς panels αλουμινίου.
2000: Η εταιρεία γνωρίζοντας την μεγάλη αντοχή του αλουμινίου στον χρόνο πρωτοπορεί και εντυπωσιάζει και πάλι. Παράγει και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας με ολική επένδυση αλουμινίου.
2004: Ξεκινάει την παραγωγή & διάθεση χυτών κάγκελων αλουμινίου για μπαλκόνια, βεράντες & σκάλες, ενώ αυλόπορτες και αυλόγυροι συμπληρώνουν την μεγάλη γκάμα, όσο αφορά το κάγκελο αλουμινίου.
2006: Σειρά έχουν τα έτοιμα τοξωτά κουφώματα αλουμινίου τα οποία μπαίνουν σε παραγωγή και διατίθενται καλύπτοντας τις αρχιτεκτονικές ανάγκες για σωστά μελετημένο τοξωτό κούφωμα σε όλες του τις μορφές, ενώ τα στέγαστρα κυρίας εισόδου και η εντυπωσιακή πέργκολα αλουμινίου έρχονται να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο την γκάμα των προϊόντων μας.
2007: H PANEL PRESS μετά την μακρόχρονη, πετυχημένη και αναγνωρισμένη πορεία της στον κλάδο του αλουμινίου ονομάζει όλα της τα προϊόντα με τον διακριτικό τίτλο “ALFA” μπαίνοντας έτσι σε μια νέα περίοδο δημιουργίας, ανανέωσης και προώθησης τους. Την ίδια χρονιά η ALFA PRESS ξεκινάει την διάθεση πρωτοποριακών συστημάτων αλουμινίου για συρόμενα και ανοιγόμενα κουφώματα, όλων των τύπων, ψυχρά-thermo. 
2009: Η εταιρεία μας μπαίνει δυναμικά και στην κάθετη παραγωγή εξαρτημάτων αλουμινίου για όλες τις σειρές. Το ίδιο έτος ξεκινάει η παραγωγή κάγκελων αλουμινίου inox anodizing προσφέροντας πλέον μια πλήρως ολοκληρωμένη, εγγυημένη και μοντέρνα λύση για κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση είτε πρόκειται για μπαλκόνια, σκάλες, αυλόγυρους κατοικίας είτε για εξωτερικές εφαρμογές σε δημόσιους και επαγγελματικούς χώρους, ξενοδοχεία, εστιατόρια.
2010: Η ALFA εισέρχεται και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παράγει και προσφέρει με την ALFA ENERGY μία πλήρως ολοκληρωμένη λύση για την στήριξη φωτοβολταϊκών (Φ/Β) πλαισίων για Φ/Β πάρκα, κεραμοσκεπές, βιομηχανικές στέγες και στέγες κατοικιών με την παραγωγή ειδικά κατασκευασμένων βάσεων από προφίλ αλουμινίου. 
2012: Η ALFA επεκτείνει την γκάμα των συστημάτων διέλασης που παράγει, εισάγοντας στην αγορά το νέο σύστημα αντισεισμικού υαλοπετάσματος και το σύστημα κινητής περσίδας σκίασης. 
2014: Η ALFA παράγει και διαθέτει πλέον κατά αποκλειστικότητα στην αγορά, όλα τα αρχιτεκτονικά συστήματα της aluset με την εμπορική ονομασία ALFA. 
2017: Η ALFA παράγει και διαθέτει πλέον κατά αποκλειστικότητα στην αγορά, όλα τα αναγνωρισμένα συστήματα σήτας της ASK με την εμπορική ονομασία ALFA.

Αναλυτικά οι κατηγορίες προϊόντων ALFA:

 • ΑLFA συστήματα αλουμινίου για πόρτες – παράθυρα – υαλοπετάσματα – ρολά.
 • ΑLFA συστήματα στήριξης Φ/Β Πάρκου-Στέγης-Κεραμοσκεπής & Βιομηχανικής Στέγης.
 • ΑLFA σύστημα αντισεισμικού υαλοπετάσματος.
 • ΑLFA σύστημα κινητής περσίδας σκίασης.
 • ΑLFA θωρακισμένες πόρτες αλουμινίου & ξύλου.
 • ΑLFA panels αλουμινίου πρεσαριστά, παραδοσιακά & inox.
 • ΑLFA παραδοσιακά κάγκελα αλουμινίου – αυλόπορτες – αυλόγυροι.
 • ΑLFA κάγκελα αλουμινίου Α10 inox anodizing.
 • ΑLFA πόρτες εσωτερικού χώρου.
 • ΑLFA πέργκολες αλουμινίου & στέγαστρα κυρίας εισόδου.
 • ΑLFA τοξωτά κουφώματα αλουμινίου.
 • ΑLFA εξαρτήματα αλουμινίου.
 • ΑLFA συστήματα θωράκισης κουφωμάτων Α-Lock.
 • ΑLFA σήτες κάθετες, σταθερές, ανοιγόμενες και plisse.

Ακολουθώντας πιστά και αφοσιωμένα τον στόχο της, που δεν είναι παρά η συνεχής ικανοποίηση και κάλυψη των αναγκών των πελατών της, η εταιρία μας συνεχίζει καθημερινά να επενδύει στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων προϊόντων.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η ALFA το 2010 εισέρχεται και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παράγει και προσφέρει με την ALFA ENERGY μία πλήρως ολοκληρωμένη λύση για την στήριξη φωτοβολταϊκών (Φ/Β) πλαισίων για Φ/Β πάρκα, κεραμοσκεπές, βιομηχανικές στέγες και στέγες κατοικιών με την παραγωγή ειδικά κατασκευασμένων βάσεων από προφίλ αλουμινίου. Οι πιστοποιήσε­­ις αποτελούν πολύ σημαντικό μέλημα για την αξιοπιστία του συστήματος μας και είναι ο τομέας που η ALFA εστίασε από το πρώτο στάδιο του σχεδιασμού μέχρι το τελευταίο της παραγωγής και διάθεσης του συστήματος στην εγχώρια αγορά αλλά και στην αγορά του εξωτερικού. Τα συστήματα ALFA ENERGY έχουν σχεδιαστεί και μελετηθεί για την στατική τους επάρκεια σύμφωνα με τον Ευροκώδικα 1 (EC1, ENV 1991 2-1, 2-3,2-4), τον Ευροκώδικα 9 (DESIGN OF ALUMINIUM STRUCTURES, DD ENV 1991 1-1) και του ισχύοντος Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού 2000 (ΕΑΚ 2000), ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις καταπονήσεις (ίδιο βάρος Φ/Β, ανεμοπίεση, χιονόπτωση, σεισμικότητα) και προσφέρουν δυνατότητα επιλογής ανάλογα με την περιοχή τοποθέτησης.

fournos
punching

Επιπλέον τα συστήματα ALFA ENERGY έχουν πιστοποιηθεί και εγκριθεί για την στατική τους επάρκεια σε πραγματικές συνθήκες, εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων της ALFA, από την TUV Rheinland. H ALFA προχωρά ένα ακόμα βήμα στο πολύ σημαντικό κομμάτι των πιστοποιήσεων προσφέρoντας πιστοποίηση των συστημάτων ΑLFA ENERGY με στατική μελέτη βασισμένη σε πεπερασμένα στοιχεία από ειδική ομάδα μελετητών.

H παραγωγή των προφίλ αλλά και όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων γίνεται από ειδικό κράμα αλουμινίου εντός της ALFA διασφαλίζοντας με την καθετοποίηση, αρχικά την αμεσότητα στις παραδόσεις για οποιαδήποτε ποσότητα αλλά και την λειτουργικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των συστημάτων στήριξης ALFA ENERGY.

Η ασφάλεια και η αντοχή της εγκατάστασης σας στο πέρασμα των χρόνων αποτελούν το πλέον βασικό στοιχείο σε μία μακροχρόνια επένδυση όπως αυτή των Φ/Β μονάδων ενώ το αλουμίνιο για βάση στήριξης είναι το μοναδικό πλήρως συμβατό υλικό με τους συλλέκτες ηλιακής ενέργειας ( Φ/Β panels ) που τοποθετούνται επάνω στις βάσεις και είναι κατασκευασμένοι επίσης από πλαίσιο αλουμινίου. Το προφίλ που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των Φ/Β βάσεων και των εξαρτημάτων των συστημάτων ALFA ENERGY είναι ειδικού κράματος (Αριθμ.Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας 20100100564) με ειδικές μηχανικές και χημικές ιδιότητες, οι οποίες έχουν επίσης ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τον ΕΒΕΤΑΜ. Ο συνδυασμός της αντοχής των συστημάτων με την ευκολία στη συναρμολόγησή τους, ελαχιστοποιεί τον χρόνο εγκατάστασης για τον κατασκευαστή, χαμηλώνει το κοστολόγιο και καθιστά τα συστήματα ALFA ENERGY ως τα πλέον ανταγωνιστικά της αγοράς.

tzami
asfaleia

Τα συστήματα ALFA ENERGY, έχουν καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της αγοράς. Μέχρι σήμερα τα συστήματα ALFA ENERGY έχουν χρησιμοποιηθεί σε μικρά και μεγάλα έργα με τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη, συνολικής ενέργειας πάνω απο 120 MW, που σημαίνει ότι απετράπει ετήσια έκλυση τουλάχιστον 150.000 tn διοξειδίου του άνθρακα ( CO2 ) στην ατμόσφαιρα που για να απορροφηθεί χρειάζονται 170.000 στρέμματα δάσους και είναι ισοδύναμο με τα οφέλη που θα παρέχουν περίπου 10.000.000 δέντρα κατά την φωτοσύνθεσή τους. Προσφέρουν δυνατότητα επιλογής ανάλογα με την περιοχή τοποθέτησης καθως ανταποκρίνονται πλήρως στις καταπονήσεις όπως ίδιο βάρος Φ/Β, ανεμοπίεση, χιονόπτωση, σεισμικότητα και επιπλέον έχουν 25 ετή εγγύηση.